AKTUELNO

Jedna osoba je teže povređena, dok su ostale zadobile samo lakše povrede.

Prema rečima portparola Hitne pomoći Nade Macure, lekarske ekipe su tokom noći imale 117 intervencija, od čega 15 na javnom mestu. Dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, u kojima je povređeno sedam osoba.

U 19:40 časova u Ulici Kneza Višeslava povređen je 63-godišnji muškarac koji je sa lakšim povredama prebačen u Urgentni centar.

U Ulici Pilota Mihajla Petrovića BB u 21:17 časova povređen je 31-godišnji muškarac, koji je sa teškim povredama prevezen na Institut za ortopediju na Banjici.

Muška osoba stara 50 godina povređena je u 20:21 časova na Zvezdari, ali je odbila dalji transport, a u 21:17 na Slanačkom putu kod Lešća u pravcu ka Ostružnici povređena su dva 20-godišnja muškarca od kojih je jedan prevezen u Urgentni centar, a drugi na Institut za ortopediju na Banjici.

U 23:24 kod obilaznice kilometar i po od Surčinske petlje povređena su dva muškarca, starosti 60 i 35 godina, i obojica su prevezena na Institut za ortopediju na Banjici.

Tokom noći su se od hroničnih bolesnika javljale sve grupe. Tokom jučerašnjeg dana zabeležene su 152 intervencije Hitne pomoći od kojih 47 na javnom mestu, uključujući 11 saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo teško povređenih.

Savet lekara

Starijima i hroničnim bolesnicima doktorka Nada Macura predlaže odmor i umerenu fizičku aktivnost. Redovno uzimanje terapije je obavezno, a hipertoničari moraju kontrolisati svoj krvni pritisak.

Unos vitamina je važan za zdrav organizam, te ga je bitno unositi što više, kako prirodnim putem, kroz ishranu, tako i različitim suplementima.

Obilan doručak i oko osam sati sna su takođe važni za dobro zdravlje.

I. P.

#Hitna pomoć

#Intervencije

#Nada Macura

#Sudar

'