AKTUELNO

Oko 80 mališana iz Zvečanske kreće na more u Bijelu, zahvaljujući vlasniku Pink Media Grupe, Željku Mitroviću.

Oko 80 štićenika Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvećanskoj kreće večeras na more u Bijelu, zahvaljujući vlasniku kompanije Pink International, Željku Mitroviću. Ovakvu akciju Mitrović i njegova kompanija organizuju 12. godinu zaredom i postala je već tradicionalna.

Mali putnici, njih 79, spremni su i uzbuđeni, jer će večeras krenuti put crnogorskog primorja. U ponedeljak će 41 dete krenuti na Rudnik, a sve zahvaljujući Željku Mitroviću koji je, zajedno sa članovima svoje porodice, došao da pozdravi mališane, poželi im srećan put i uruči im pakteće sa opremom za plažu, kao i džeparac.

Svaki njihov osmeh izaziva u meni posebnu radost, jer zbir ovakvih trenutaka njihove živote čini srećnijima. Veoma sam ponosan i radostan zbog mnogo osmeha i mnogo sreće. Ovo je postala tradicija, a sada ove akcije organizujemo četiri puta godišnje – kaže Mitrović. Dodaje da mališani na put kreću za pola sata, a da u ponedeljak odlazi i druga grupa dece, koju čine mališani sa posebnim potrebama. Oni će se uputitu na Rudnik.

Foto: Pink.rs/Milica Đ

- U ponedeljak ponavljamo akciju, ali je za njih pripremljen malo drugačiji program, sa drugačijim poklonima i paketima i cela koncepcija prilagođena je njima. Mislim da će i oni biti jako srećni i mislim da svaki njihov osmeh vredi mnogo više nego planetarna sreća u zbiru – kaže Mitrović.

Ističe da je vezan za sve ustanove ovog tipa, najavljuje nastavak ovakvih akcija i ubuduće i posebno ga, kaže, raduje što je njegova kompanija verovatno jedina koji više puta godišnje šalje mališane na put.

- Ove godine ćemo obezbediti putovanja i za zimske praznike i verujem da ćemo proširivati ovu akciju. Mogu da najavim i to da ćemo od decembra ili januara praviti fondaciju koja će se baviti mladim nadarenim ljudima, koje ćemo stipendirati – rekao je Mitrović, dodajući još jednom da je srećan, ponosan, a da su najvažniji osmesi na licima mališana u Zvečanskoj.

Direktor Centra u Zvečanskoj Zoran Milačić kaže da je akcija Željka Mitrovića, njegove porodice i kompanije Pink već prerasla u tradiciju.

- Oni već dugi niz godina podržavaju našu ustanovu i nije tu samo materijalna pomoć, već i satisfakcija koju nosi činjenica da još neko brine o njima, a ne samo vaspitači. Voleli bismo da se i drugi uključe u ovakve akcije – kaže Milačić.

Foto: Pink.rs/Milica Đ

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kaže da Željko Mitrović svojom akcijom pokazuje društvenu odgovornost, a da je ovo i poziv drugima da se priključe.

- Deca vape za ovakvim događajima. Nekima je prvi put da odlaze, neki su već bili, ali u svakom slučaju svi su srećni što odlaze na more. Hvala Željku jer čini ovoliko za našu decu. U ponedeljak šaljemo još jednu grupu, a nadam se da ćemo ubuduće slati još veći broj dece. Mi kao Ministarstvo, zajedno sa Crvenim krstom, takođe šaljemo decu i mislim da sva naša deca zaslužuju odmor, more, jer im to ukrašava detinjstvo i čini ih srećnijima – rekao je za TV Pink ministar Đorđević.

Pročitajte još: 120 DIVNIH KLINACA I JA KREĆEMO 6. JULA KA BJELOJ: Željko Mitrović 12. godinu zaredom šalje decu iz Zvečanske na more! (VIDEO)

#Zvečanska

#Željko Mitrović

'