AKTUELNO

Oni su zbrinuti na mestu događaja.

Prema rečima portparola Hitne pomoći Nade Macure, lekarske ekipe su tokom noći imale 122 intervencije od kojih 14 na javnom mestu. Broj intervencija bio je relativno veći, posebno u drugoj polovini noći, što je i uobičajeno za noć između subote i nedelje.

U glavnom gradu se dogodio jedan udes u kojem su lakše povređene tri osobe.

U 23:04 časova na uglu ulica Grčića Milenka i Cerske, trzajne povrede vrate zadobile su tri muške osobe od 34, 30 i 26 godina starosti, nakon čega su svi zbrinuti na mestu.

Od hroničnih bolesnika najviše su se posle ponoći, javljali astmatičari.

Tokom jučerašnjeg dana zabeležene su 133 intervencije Hitne pomoći od kojih 29 na javnom mestu, uključujući tri saobraćajne nezgode, od kojih nijedna nije bila sa teškim povredama.

Savet lekara

Kako bi nova radna nedelja započela na najbolji način, potrebno je pre svega dobro se odmoriti. Zato je važno da se u krevet ode pre ponoći, kako bi organizam imao dovoljno sati sna.

Ujutru je važan obilan doručak, a na putu do posla ne treba žuriti, jer se upravo u tim situacijama događaju različite nesreće i udesi.

Hroničnim bolesnicima se savetuje da redovno uzimaju terapiju, a svako od nas, pa i zdravi, morao bi barem jednom dnevno da proveri krvni pritisak.

Boravak u prirodi i unos vitamina su važni za održavanje jakog imuniteta, te se preporučuju svakodnevno.

I. P.

#Doktor

#Hitna pomoć

#Intervencije

#Lekar

#Nada Macura

'