AKTUELNO

U splav na kojem su spavali udarila je teretna barža koja ga je smrvila!

Nebojša A. (61) i njegova supruga Danica (61) pukom srećom su izbegli smrt, kada se u četvrtak uveče u njihov splav na reci Tisi u selu Taraš kod Zrenjanina zakucao teretni brod i potpuno ga smrvio.

Jezivu nesreću, u kojoj su supružnici prošli s lakšim povredama, za Kurir je opisao njihov sin Ljubiša A.

Taj splav imamo godinama i moji roditelji često tu borave. Kobne večeri su spavali na splavu. Majka je ležala do prozora i čula je nekakvu neobičnu buku. To ju je nateralo da ustane iz kreveta. Kroz prozor je videla ogromni brod koji ide ka njima. Kaže da je zvuk bio jeziv i da ništa sem crnila nije videla - prepričava Ljubiša dramu svojih roditelja.

On kaže da je Danica brzo probudila muža i da su brzinom svetlosti napustili splav.

- Jedva su izvukli živu glavu. U trenutku udara broda u splav, čitava njegova konstrukcija se srušila i pala na njih. Brod je bukvalno prošao kroz splav i smrvio ga! Mama i tata su nekako uspeli da se izvuku ispod srušenog krova i da se kroz šumu dokopaju obale. Pomoć su potražili u selu, a odatle su otišli u Urgentni centar - kaže uznemireni Ljubiša i dodaje da je šteta na splavu totalna.

- Prava je sreća da su moji roditelji uopšte uspeli da se izvuku ispod sveg onog lima i da odu do sela, koje je udaljeno. Uspeli su da razgrnu ruševine. Telefone nisu imali, jer su oni završili u vodi - priča sin.

Kako kaže, Danica i Nebojša prenoćili su u Urgentnom centru, nakon čega su pušteni na kućno lečenje.

- Povrede nisu velike. Tata ima povredu ramena i oboje imaju posekotine po licu i telu, malo su i ugruvani. Sada se odmaraju kod kuće. Najvažnije je da su živi - ističe naš sagovornik.

Posekotine

Kako saznajemo, nakon što je prešla preko splava, barža je udarila u obalu, a zatim nastavila plovidbu.

- Čekamo na zapisnik, ali je dosta toga već poznato. Barža nije imala svu neophodnu opremu. Čovek koji je upravljao njome, kada ga je rečna policija pronašla, tvrdio je da nije ni video splav - priča Ljubiša i nastavlja revoltirano:

- Ne znam kako nije video splav. On ima reflektore i zaista je vidljiv. Ne znam samo kako je mogla da bude tako blizu obale.

#Splav

#Tisa

'