AKTUELNO

Nevreme praćeno gradom zahvatilo je danas posle podne, nešto posle 16.00 casova Dragačevo i Guču, kao i požeški i ariljski kraj, preneli su mediji.

Nezapamćeno nevreme pogodilo je ariljski kraj, obilna kiša sa olujnim vetrom nosila je sve pred sobom, a padao je grad veličine pesnice koji je pogodio sela i letinu, prenosi Glas Zapadne Srbije.

Najveću štetu pretrpelo je selo Virovo u ariljskom kraju, gde je padao grad veličine teniske loptice.

- Grad je padao duže od 15 minuta i to veličine teniske loptice. Pričinjena je velika materijalna šteta, polomio je krovove i crepove i oštetio je na desetine automobila. Takođe pričinjena je velika šteta na poljoprivrednom zemljištu - rekao je zamenik predsednika opštine Arilje Branko Vukajlović.

Oluja je odnela crepove sa kuća, a na nekim automobilima su polupana stakla.

Foto: RINA

Nevreme je nanelo i štetu na poljoprivrednim kulturama, i plastenicima.

Foto: RINA

Nezapamceno nevreme pogodilo je i Drgačevo i Guču i nanelo ogromnu štetu na objektima i usevima.

- Bukvalno su padale ledenice. Velika je šteta na kućama i za poljoprivredu - rekao je Zoran Vučićević iz Štaba za vanredne situacije opštine Lučani.

Foto: RINA

Protivgradni strelci su dejstvovali, ali nisu uspeli da razbiju gradonosni oblak.

Nevreme, praćeno olujnim vetrom zhvatilo je popodne i Kraljevo.

Republicki hidrometeorološki zavod upozorio je da se posle podne i uveče u severozapadnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima, a tokom noći i u subotu i u ostalim delovima zemlje, očekuju obilni pljuskovi sa grmljavinom, koji će ponegde biti praćeni gradom i olujnim vetrom.

Foto: RINA

#Dragačevo

#Grad

#Guča

'