AKTUELNO

Posle 63 godine od kada je sagrađena zgrada Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, počela je rekonstrukcija i adaptacija Klinike za kardiologiju, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila više od 90 miliona dinara.

- Ovo je prva sveobuhvatna rekonstrukcija Klinike za kardiologiju. Od 2016. godine do danas Pokrajinska vlada izdvojila je za rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje ove klinike ukupno 450 miliona dinara - kazao je predsednik Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Pripremili smo i druge investicije ovde na Institutu, radimo paralelno na više klinika u okviru Kliničkog centra Vojvodine. Do prve polovine oktobra biće gotova Klinika za infektivne bolesti, a završili smo i projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju Poliklinike, dodao je predsednik Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Gotovo da ne postoji klinika ili bolnica u AP Vojvodini u kojima se ne izvode radovi ili se ne vrše pripreme za odgovarajuće radove. Mi smo od samog formiranja Pokrajinske vlade doneli odluku da nam je prioritet revitalizacija zdravstvenog sistema da bi zdravstveni uslovi bili primereni 21. veku - izjavio je predsednik Mirović.

Nastavljamo s politikom kontinuiranog ulaganja u zdravstveni sistem AP Vojvodine, dodao je predsednik Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković kazao je ovom prilikom da investiranje u kupovinu savremene opreme i ulaganje u kadrove, uz građevinsku rekonstrukciju koja je u toku, ovaj Institut vraćamo na mapu vodećih zdravstvenih ustanova u našem okruženju, a sve u cilju pružanja najsavremenijeg lečenja građana i uslova za rad zasposlenih.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Na proleće ćemo imati reprezentativan objekat sa najsavremenijom medicinskom opremom za rešavanje najkomplikovanijih medicisnkih procedura, kazao je direktor Instituta za kardiologiju prof. dr Aleksandar Redzek.

- Hvala Pokrajinskoj vladi, uložena su ogromna sredstva za infrastrukturne radove, ali i nabavku najsavremenije medicinske opreme i edukaciju zaposlenih. Mi ćemo se truditi da potvrdimo renome koji Institut za kardiovaskulrne bolesti Vojvodine ima - dodao je direktor Redzek.

#Igor Mirović

'