AKTUELNO

I dan danas u sektoru obrazovanja osećamo posledice neodgovornog upravljanja gradom Dragana Đilasa jer škole koje je gradio za 100 dana, moramo da popravljamo daleko duže od trajanja same gradnje, izjavio je danas član Glavnog i Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Slavko Gak.

Gak, koji je i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu danas je obišao izgradnju nove škole u naselju Leštane gde je upitan da prokomentariše zašto se ta škola često pominje u političkoj konotaciji, poručio da je manir prethodne vlasti ostao isti a to je da se ne biraju sredstva za ostvarenje ličnih ciljeva.

- Tako je često ova škola korišćena za unošenje nemira među roditelje ali je najvažnije da građani vide i sada više nemaju dilemu da će Leštane sledeće godine dobiti jednu od najmodernijih škola u Beogradu po svim zahtevanim standardnima. To neće biti rijaliti gradnja kakvu su nekada propagirali Dragan Đilas i njegovi sledbenici jer građani sada imaju odgovornu vlast u gradu, vlast kojoj su deca prioritet i nikada više ne smemo dozvoliti neodgovornost prema njima - rekao je Gak.

On je poručio da su primeri te neodgovornosti svuda te je tako škola „Milena Pavlović Barili“ ubrzo po otvaranju postala nebezbedna za decu, vrtić „Oblačak“ je otvoren bez kanalizacije, a za zakup vrtića „Milica“ u Altini ugovorena je cena od neverovatnih 24.000 evra mesečno.

- Takvom ponašanju više nema mesta i politički oponenti moraju postati svesni činjenice da laži ne prolaze jer građani u svakodnevnom životu vide i svesni su kako izgleda kada se ozbiljno, odgovorno, planski i investicioni orijentisano upravlja sektorom obrazovanja i gradom - rekao je Gak.

On je istakao da je za poslednjih pet godina u Beogradu budžet za škole i vrtiće sa 87 miliona evra uvećan na današnjih 190 miliona evra.

- Ulaganje je jedini način da u praksi pokažete koliko je jednom gradu važan sektor obrazovanja - zaključio je Gak.

#Slavko Gak

'