AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će će u naredne dve nedelje biti raspisan tender za izgradnju Doma zdravlja u Borči.

Kako je rekao novinarima u Beogradu, objekat će se prostirati na 6. 500 kvadratnih metara i biće praktično najveći zdravstveni objekat u Beogradu.

- Time ćemo takođe, podići kvalitet života ljudi, idemo korak po korak, ovaj deo grada to zaslužuje... Nikada se niko ovako nije bavio ovim delom Beograda i ovo sve je način da rešimo problem 150.000 ljudi koliko ih živi ovde na levoj obali Dunava - naglasio je Vesić nakon obilaska radova na čišćenju kanalizacione mreže u Kotežu.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić rekao je da će, kada bude završen taj zdravstveni centar, moći da moći da odgovori ni na sve potrebe sugrađana i da će to takođe, podići kvalitet njihovog života.

Kako je ranije rečeno, planirani rok za završetak radova je do kraja idućee godine, a pacijentima će na jednom mestu biti dostupne sve specijalisticke službe - laboratorije, službe za fizikalnu medicinu, ordinacije interne medicine, psihijatrije, oftalmologije, otorinolaringologije i stomatologije.

U njemu će raditi skoro 50 lekara opšte prakse i drugih specijalizacija, desetak stomatologa, oko 90 medicinskih sestara, kao i prateći medicinski i nemedicinski kadar.

#Goran Vesić

'