AKTUELNO

Kakve su cene udžbenika, i da li se mogu naći po povoljnim cenama u to se možete uverite i posetom Sajma polovnih udžbenika.

Sajam se održava u Beogradu, a osim u Kosovskoj ulici možete da ga posetite i na Banjici u Paunovoj ulici.

Početak školske godine je udaljen manje od nedelju dana. Kada se na papir dodaju i troškovi školskog pribora, knjiga i svega ostalog što đacima treba, računica nije zanemarljiva.

Iako školska godina počinje tek za nekoliko dana, na sajmu polovnih udžbenika i dalje se mogu naći još uvek apsolutno svi udžbenici potrebni đacima. Cena novih kompleta knjiga kreće se od 14 do 20 hiljada dinara kazao je ekipi Pinka prodavac Mihajlo Jevtić:

Foto: TvPink Printscreen

- Cena kompleta polovnih udžbenika za osnovnu školu kreće se između 5.000 i 8.000 dinara, dok se komplet za srednju školu može naći po ceni od 6.000 do 8.000 dinara - objasnio nam Jevtić dodavši da se u knjižarma ovi kompleti nalaze i po duplo skupljim cenama.

Kako on kaže, moguća je i zamena prošlogodišnjih knjiga za udžbenike za predstojeću školsku godinu.

- Kada je ušteda novca u pitanju kupcima je dosta isplativija kupovina polovnih nego novih knjiga, jer za manje novca dobijaju isti sadržaj - kazao je on, i naglasio da su sve knjige očuvane kao da su nove.

Foto: TvPink Printscreen

Iz priloženog smo se u to i uverili - sve knjige su očuvane, pažljivo i uredno sortirane, čekajući nove đake i školske klupe.

Mihajlo kaže da je prodaja počela odlično, još pre dvadesetak dana, i da mogu da se kupe i pojedinačne knjige, te da se tako cene kreću između 300 i 500 dinara za osnovnu školu, dok je cena za srednju školu od 400 do 600 dinara.

#Učenici

#knjiga

#škola

'