AKTUELNO

Besni građani se pitaju ko je kriv.

Više od 350 članova Udruženja za posmrtne usluge "Beograd" je opljačkano, pošto je nestao novac koji su godinama uplaćivali za sopstvenu sahranu.

Kako kažu brojni oštećeni, predsednik tog udruženja Dragan Zdjelar javio im je da se udruženje "iznenada gasi" i da više ne računaju na svoj novac.

-Oni su meni 29 godina odbijali novac, imam sve zapisano u knjižici, 400 dinara mesečno su mi uzimali, a sad sam samo dobila obaveštenje da se preduzeće raspalo - kaže ogorčena Danica Savić, čiji je i muž takođe uplaćivao za života.

Njen sin Branislav kaže da je pokušao da interveniše, otišao do udruženja, ali da je tamo naišao na zatvorena vrata.

I ekipa TV Pink pokušala je da stupi u kontakt sa preduzećem za pogrebne usluge "Beograd", međutim, na telefon se niko ne javlja, a vrata u Ruzveltovoj br. 45 bila su zaključana.

Članovi ostaju bez para?

Problem za članove udruženja je u tome što su novac uplaćivali, ne na osnovu ugovora, već na osnovu pristupnice u kojoj sitnim slovima jasno piše: "Članarina i upisnina se ne vraćaju ni u jednom slučaju."

Usluge koje su građani godinama plaćali odnose se na sve troškove sahrane koji se podrazumevaju kada preminu. Tu spadaju prevoz od mesta smrti do grobnog mesta, pogrebne usluge i kompletna oprema...

Dok se nadležni kriju, oštećeni negoduju i pitaju se: Gde je novac i ko će sada da ih sahrani?

S.A.

#Beograd

#Sahrana

#Smrt

#pljačka

'