AKTUELNO

Statističko istraživanje o položaju žena i dece u Srbiji, kojim se prikupljaju različiti podaci koji se odnose i na porodicu, obrazovanje, zdravlje nacije, počinje danas, a trajaće do 10. novembra, saopštio je Republički zavod za statistiku.

To je šesto statističko istraživanje o položaju žena i dece pod nazivom Istraživanje višestrukih pokazatelja u Srbiji (MICS6), a sprovode ga Zavod za statistiku u saradnji sa EU Delegacijom, UNFP i UNICEF-om.

MICS predstavlja istraživački program koji, na globalnom nivou, priprema UNICEF u saradnji sa različitim agencijama Ujedinjenih nacija.

Taj program predstavlja jedini izvor podataka za mnoge indikatore koji se odnose na zaštitu deteta, obrazovanje u ranom detinjstvu, pohađanje predškolskih ustanova, vakcinaciju dece, opšte obrazovanje, obrazovanje romske populacije, zatim na zdravlje populacije, navike u ishrani.

Cilj istraživanja je da se pomogne u obezbeđivanju pokazatelja koji ne postoje u administrativnim izvorima i podacima iz drugih istraživanja.

Svi podaci se prikupljaju u skladu sa Zakonom o zvaničnoj statistici, prikupljeni podaci su službena tajna i objavljuju se isključivo u zbirnom obliku.

#Nasilje

#deca

#Žena

'