AKTUELNO

Prvaci opere, hor i orkestar Narodnog pozorišta priredili su večeras spektakularni Gala koncert na beogradskom Trgu Republike u okviru programa "Pozorište na trgu - Portal ka vekovima".

U poznatim arijama i kompozicijama iz opera sa repertoara Narodnog pozorišta uživalo je nešto više od hiljadu ljudi na Trgu Republike. Orkestrom i horom Narodnog pozorišta dirigovali su Dejan Savić, Đorđe Pavlović i Đorđe Stanković, a ovacije publike mamili su svojim glasom prvaci Beogardske opere - Jasmina Trumbetaš Petrović, Dragoljub Bajić, Dragana del Monako, Aleksandar Stamatović, Janko Sinadinović, Snežana Savičić Sekulić, Dejan Maksimović, Jadranka Jovanović, Sanja Kerkez, Sofija Pižurica, Aleksandra Angelov...

Čarobne note Sen Sansa, Pučinija, Ssostakoviča, Borodina, Verdija, Mocarta, Konjovića ispunile su centar Beograda. U publici čitave porodice, doplomatskj kor, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević... Nakon gala koncerta, pred publiku na Trgu Republike izašao je ansabl Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu. Na otvorenom na specijalnoj pozornici oni izvode balet Vokija Kostića "Ko to tamo peva".

Program "Pozorište na trgu - Portal ka vekovima" počeo je jutros promenadnim koncertom srpsko-japanskog prijateljstva u Velikoj sali Narodnog pozorišta. Sat kasnije najmlađi su u organizaciji Kulturnog centra Beograda uživali u bajkama.

Akrobatskim i žonglerskim tačkama umetnici cirskuske trupe Kinetrop u programu Cirkus istorije u režija Ivane Koraksić zabavljali su građane na Trgu Republike. Koncert džez i autorske muzike održan je u Kulturnom centru Beograda, a od 18 sati na Trgu Republike kod drvoreda prema Kolarčevoj izvedena je Mocartova opera za decu i omladinu "Bastijen i Bastijena".

#Trg republike

'