AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković primili su danas u Starom dvoru gradonačelnika Linca Klausa Lugera, s kojim su razgovarali o unapređenju saradnje dva grada.

Razgovaralo se o uspostavljanju saradnje Grada Linca i Gradske opštine Vračar u oblasti kulture, razmene studenata i iskustava u radu, što će biti konkretizovano potpisivanjem sporazuma, saopštio je Beoinfo.

- To je još jedan dokaz o sve boljoj saradnji Austrije i Srbije, ali i gradova dve zemlje - istakao je pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković.

On je podsetio da već postoji višedecenijska saradnja Grada Beograda i Grada Beča.

Foto: Beograd.rs

- Beograd i Beč imaju sestrinsku saradnju više decenija. Grad Beč ima svoju kancelariju u glavnom gradu Srbije i poznato je da sa prestonicom Austrije imamo veoma razvijenu saradnju u oblasti kulture, socijalnog stanovanja i organizacije lokalne samouprave. S obzirom na bliskost Austrije i Srbije, prirodno je da i drugi gradovi Austrije sarađuju sa našim gradovima u Srbiji, kao i sa beogradskim opštinama - naveo je Marković.

On je ponovio da mu je drago što je gradonačelnik Linca došao u Beograd i izrazio želju da sarađuje sa nekom od beogradskih opština.

- Nadam se da ćemo na taj način dodatno učvrstiti saradnju dve države i naroda. Posebno zadovoljstvo mi predstavlja da je gradonačelnik Linca izjavio da mu je utisak da se Beograd ubrzano razvija u moderan evropski grad - zaključio je Marković.

Gradonačelnik Linca Klaus Luger je izrazio zadovoljstvo posetom Beogradu. Istakao je da je fokusiran na produbljivanje saradnje sa Beogradom u više oblasti.

- U Lincu živi 10.000 Srba zbog čega je potrebno dodatno produbljivanje kulturne saradnje. Trudimo se da je inteziviramo, i vrlo smo otvoreni za taj proces - naveo je Luger.

#Goran Vesić

'