AKTUELNO

Aktivisti Srpske Desnice iz Niša, Velike Plane i Beograda, proveli su prethodni vikend družeći se i pomagajući svojim sugrađanima.

Gradski odbor Srpske Desnice u Nišu, shodno programu i inicijativi predsednika Miše Vacića, da se veća pažnja mora usmeriti ka ženama i deci, ka porodiljama i majkama, posetio je višečlane porodice u Jelašnici i Oštovici, i tom prilikom su im poklonili školski pribor i slatkiše za najmlađe.

- Težnja svih nas u Srpskoj Desnici jeste vraćanje tradiciji. Jake, mnogodetne porodica su osnov stabilnosti i jačanja naše države. U narednom periodu planiramo da sprovedemo više ovakvih aktivnosti, želeći da svoj deci omogućimo lepše detinjstvo, i sigurniju budućnost - rekla je Suzana Stamenković, poverenik Gradskog odbora Srpske Desnice u Nišu.

Foto: Srpska Desnica

Vredno su radili i aktivisti Srpske Desnice na Novom Beogradu, koji su akcijom čišćenja priobalja reke Save, obeležili Svetski dan čišćenja. Srđan Škipina, predsednik OO Srpske Desnice na Novom Beogradu, pozvao je sve građane da svakodnevno brinu o čistijem Beogradu, a ne samo jedan dan u godini.

- Slogan centralne manifestacije je -+ Solidarni s ljudima, solidarni s prirodom, i to nas je motivisalo da se organizujemo i da svi zajedno pokažemo odgovornost i brigu za očuvanjem životne sredine. Više od deset članova našeg odbora se uključilo u akciju i rezultat je čistiji potez od Brankovog mosta, pa do ušća Save u Dunav.

Foto: Srpska Desnica

Srpska Desnica u Velikoj Plani učestvovala je u tradicionalnoj Brđanskoj pasuljijadi, a u takmičarskoj disciplini pastirski višeboj, u kojoj je se borilo 26 ekipa, desničari su osvojili dve zlatne medalje.

Predrag Rajković, predsednik odbora u Velikoj Plani, istakao je pre svega vrednost druženja, kao i ogroman takmičarski duh, koji su članovi Srpske Desnice pokazali.

- Pasuljijadu smo iskoristili i za promociju Srpske Desnice, i moram da istaknem da smo imali najposećeniji štand, te da nam se javio veliki broj zainteresovanih sugrađana koji žele da se uključe u naše aktivnosti – rekla je ona.

Iz Srpske Desnice najavljuju da će nastaviti sa organizacijom pre svega humanitarnih i društveno odgovornih akcija, kako bi pomogli najugroženijima, ali i kako bi dali primer da se očuvanjem svog mesta, svog grada, čuva i svoja država, i da aktivisti Srpske Desnice uvek stoje na raspolaganju svojim komšijama, i to pokazuju isključivo svojim radom.

#Akcija

#Porodica

#Srpska Desnica

'