AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa novim ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom sa kojim je razgovarao o proširivanju saradnje i intenzivarnju kontakata AP Vojvodine i ruskih oblasti, posebno u delu privredne saradnje.

Ponosni smo na tradicionalno dobre odnose naše dve zemlje, to je odnos prijateljstva i partnerstva. Brojne su mogućnosti za proširivanje saradnje, posebno u oblastima poljoprivrede, prehrambene i automobilske industrije, ocenjeno je na sastaknu održanom u Pokrajinskoj vladi.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Postoji veliki potencijal da saradnju produbimo i intenziviramo, sa akcentom na privredu. AP Vojvodina veliki je potencijal za direktne investicije kroz postojanje 11 industrijskih zona koje smo izgradili širom AP Vojvodine, naveo je predsednik Mirović.

Kada sam 2016. godine došao na čelo Pokrajinske vlade, nismo imali nijedan sporazum sa oblastima Ruske Federacije. Za ove tri godine, uspostavili smo saradnju sa Nižnjegorodskom i Arhangelskom oblasti, istakao je predsednik Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Imamo strateške odnose sa Republikom Srbijom, želimo da ojačamo međuregionalnu saradnju između oblasti Ruske Federacije i AP Vojvodine, u kojoj vidimo veliki potencijal za povezivanje i saradnju, rekao je ambasador Bocan-Harčenko.

#Aleksandar Bocan Harčenko

#Vojvodina

'