AKTUELNO

Neverovatna priča!

Slobodan Bugarčić iz Guče krstario je drumovima bivše Jugoslavije i verovatno je jedini vozač kome policija nije mogla da oduzme vozačku dozvolu i to samo iz razloga jer je uopšte nema.

Ovaj Dragačevac nikad nije zakoračio u auto-školu, ali to ga nije sprečilo da sedne za volan.

- Lično sam dovezao fiću iz Prištine do Guče, bez vozačke dozvole. Išao sam na more, na planinu i nikad nisam napravio prekršaj, pa me policija nije zaustavljala - tvrdi Slobodan.

Foto: RINA

Međutim, pravda je možda spora, ali definitivno dostižna. Ruka zakona ipak je stigla ovog vozača i to samo par meseci pred penziju.

- Pošao sam na groblje, da zapalim sveću pokojnoj ženi. Video sam patrolu i policajca kako maše tablicom na kojoj piše stop. Stao sam, on mi je naravno tražio saobraćajnu i vozačku dozvolu, a ja sam dao samo ovo prvo - priča Slobodan.

Policijac je bio šokiran kad je čuo da vozač kog je zaustavio nikad nije ni imao vozačku dozvolu niti je polagao vožnju.

Foto: RINA

- Zamolio sam ga kao brata da mi ne piše kaznu, a ja sam obećao da ću sutradan prodati auto i nikad više neću sesti za volan - rekao je Slobodan i dodaje da iako je auto prodao kazna mu je ipak napisana i stigla na kućnu adresu. A, nakon kazne, stigla je i sudska odluka koja je bila po malo neobična.

- U tom rešenju meni se oduzima pravo na vožnju. Kao oduzeli su mi vozačku dozvolu koju ja uošte nemam - kaže Slobodan.

Foto: RINA

Ovaj vozač održao je svoje obećanje, nakon što mu je policija napisala kaznu, prodao je svoj automobil i više nije vozio, a kaznu od 120.000 hiljada dinara pošteno je platio. A ono što planira jeste da uskoro ipak sedne za volan, ali ovaj put po propisima.

- Upoznat sam sa slučajem vozača autobusa iz Beograda koji je godinama vozio bez adekvatne vozačke dozvole i na kraju ju je dobio besplatno, planiram da se obratim i Ministarstvu da vidim da li to mogu dobiti i ja - izjavio je Slobodan.

#Guča

#vozačka dozvola

'