AKTUELNO

Broj putnika na beogradskom aerodromu uvećan je u trećem kvartalu za 9,3 odsto, saopštila je danas kompanija Vansi erports (Vinci Airports), koncesionar Aerodroma "Nikola Tesla".

Beogradski aerodrom, koji je krajem 2018. godine postao deo grupe Vansi erports, ostvario je takav rast zahvaljujući otvaranju novih linija avio-kompanije Er Srbija, zatim novim letovima za Pariz avio-kompanija Er frans i ASL erlajns, kao i liniji avio-kompanije Viz er za Lion, navodi se u saopštenju Vansija.

Broj putnika u celoj mreži Vansija je tokom trećeg kvartala povećan za 6,9 odsto u odnosu isto tromesečje 2018. godine, uz ukupno 72 miliona putnika opsluženih na 46 aerodroma u okviru mreže,

Ovakvi rezultati nastavak su dobrih rezultata iz prve polovine 2019. godine, kada je rast putnika iznosio 6,7 odsto.

Iz kompanije Vansi poručuju da, u promenljivoj klimi u oblasti vazdušnog saobraćaja, nastavljaju da beleže pozitivne rezultate zahvaljujući mreži globalno raznolikih aerodroma koji su privlačni i putnicima i avio-kompanijama.

Osim ostvarenih dobrih rezultata saobraćaja u Evropi, kompanija Vansi je i u Aziji imala dobar zamah u turističkom saobraćaju, dok je na tržištu Severne i Južne Amerike ostvarila oporavak.

'