AKTUELNO

U organizaciji Skupštine grada Jagodine od 4. do 7. novembra Beč će postetiti 350 Jagodinaca, od kojih je 320 samohranih roditelja, izjavio je danas na konferenciji za međe predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma.

Sve troškove boravka u Beču snose donatori, ni jedan dinar iz budžeta neće biti potrošen na ovo putovanje, kao što nije ni za ranija putovanja, istakao je Marković.

"Do sada u inostranstvo nismo vodili samohrane roditelje, iz više razloga, nisu imali kome da ostave decu, sada smo pozvali oko 900 roditelja, ali ovi drugi nisu mogli da idu iz opravdanih razloga", rekao je Marković, koji će biti na čelu ove delegacije.

Kako je naveo, samohrani roditelji teže žive nego kada su majka i otac pored deteta i deca su tu najveće žrtve.

"Mi ne želimo da utičemo na to koje kriv, otac ili majka, da ulazimo u porodične probleme, ali apelujemo na one koji su u braku da su deca zakon i da trebaju prevazići preobleme, svađe, da postoji toleranicija u porodici", kazao je Marković i dodao da će opština porodicama pomagati i ubuduće.

"Buddžet će i dalje trošiti građani koji ga i pune", poručio je, te podsetio da opština,15 godina pomaže deci, a posebno samohranim roditeljima - na prijemima u Skupštini grada, preko Centra za socijalni rad svakog meseca dobijaju pomoć, takođe prilikom,polaska u školu.

On je dodao i da je cena vrtića u Jagodini među najnižima u Srbiji, a do nedavno je bila i najmanja u Evropi.

Marković je podsetio da grad iz budžeta daje nezaposlenim trudnicama i porodiljama 12.000 mesečno, svakom rođenom detetu 200 evra, za svako četvrto i peto dete 200 evra mesečno do punoletstva.

On je naveo i da će u Beču političko-privredna delegacija imati nekoliko sastanaka, da će posetiti nekoliko opština u tom gradu, razgovariti sa predsednicima tih opština i sa jednom opozicionom partijom.

"U bilo koji grad kada smo odlazili, uvek nam je bio glavni interes Srbija, ne samo grad Jagodina. Borili smo se za ekonomsku saradnju, ali i protiv nepravde koja se godinama provodila nad Srbijom i mogu slobodno da kažem da sam radio, iako nisam ministar, kao da imam nekoliko ministarskih funkcija. Tako ću raditi i u narednom pedriodu", poručio je Marković.

Direktorka Centra za socijalni rad Biserka Jakovljević rekla je da su majke koje samostalno brinu o deci ali i ostali, pozdravili ovaj poziv grada, jer kako su rekli, "neko misli i na njih".

#Beč

#Dragan Marković Palma

#Jagodina

#putovanje

'