AKTUELNO

Trebalo bi da dodatno razvijati kapacitete Srpsko-ruskog humanitarnog centra (SRHC), tako što bi dobio i ulogu trening centra u cilju dodatnog obučavanja i usavršavanja pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Ovo je istakao potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom o nastavku saradnje dveju zemalja u oblasti vanrednih situacija.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Stefanović je naglasio značaj dosadašnje saradnje u ovoj oblasti, posebno kroz rad SRHC koji je predstavljao podršku pripadnicima Sektora za vanredne situacije MUP Srbije tokom prethodnih godina u suočavanju sa poplavama, požarima i drugim elementarnim nepogodama, saopštio je MUP Srbije.

Sastanku su prisustvovali i novoimenovani kodirektori Srpsko-ruskog humanitarnog centra Bojan Kostić i Andrej Mamčenkov.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Ambasador Bocan-Harčenko naveo je da očekuje da će novi rukovodioci dati novi impuls u saradnji Srbije i Rusije u oblasti vanrednih situacija i da će zajedničkim naporima doprineti uspešnom razvoju Centra.

#Aleksandar Bocan Harčenko

#Nebojša Stefanović

'