AKTUELNO

Devojke pak, ne govore roditeljima čime se zapravo bave.

"Radi sa nama i postani webcam animator za inostranu kompaniju. Posao je za devojke preko 18 godina starosti. Lak i zabavan, a sve što treba da imaš je internet konekcija i smart telefon. Zarađuj od kuće i piši nam na mejl", samo je jedan od oglasa za chat ili webcam animatora koji se nudi devojkama u Srbiji.

Minimalna zarada je oko 800 evra mesečno, a iako zvuči primamljivo pravo pitanje je šta ovaj posao podrazumeva

Devojke razgovaraju putem video-poziva sa klijentima iz inostranstva za koje se skidaju, zadovoljavaju, a sa nekim samo pričaju. One, naime, dobijaju novac za to. Ti muškarci iz drugih krajeva sveta plaćaju da gledaju žene kako masturbiraju, kako se udaraju po guzi, kako se maze same sa sobom ili samo govore seksi rečenice koje mogu raspaliti maštu s druge strane.

Devojke u Srbiji se bave ovim "poslom" već nekoliko godina, a mnoge od njih u svom stanu ili kući imaju prostoriju specijalno opremljenu baš za ove akcije. Uglavnom su te prostorije zamračene, ulepšane prigušenim crvenim svetlom i dopunjene raznim seksi pomagalima.

Radno vreme koje same sebi odrede je osam sati dnevno, a za to vreme uzmu ozbiljan novac. Retko koja žena će tako nešto ispričati javno ili poveriti se prijateljima zbog osude u društvu. Često im je motiv za ovaj "posao" novac, jer im je mnogo lakše da se skidaju gole pred kamerama i uzimaju novac za to nego da rade za prosečnu platu. A da li je to zaista opravdanje?

Takođe, ono što Srpkinje ohrabruje da postanu cam girls (devojke pred kamerom) jeste upravo to što će ih gledati muškarci s drugog kontinenta, kao i to što objektivno gledano one ne prodaju svoje telo, ne varaju, one "samo vole da se snimaju i nije ih sramota da uzmu pare za pipkanje same sebe".

Foto: Pixabay.com

- Moja poznanica to radi. Svakog dana se snima, njen muž zna, a zaradi oko 5.000 dolara mesečno. Eno je, šetka se tip-top sređena po gradu, deca srećna, muž nema problem s tim. Jedino su izgubili prijatelje kojima se zgadilo sve kad su čuli da se pipka pred nekim klošarima širom Evrope i tako zarađuje pare. nemoralno je i sramotno - rekla nam je devojka iz predgrađa Beograda, koja je želela da ostane anonimna.

Kako funkcionišu firme koje upošljavaju cam girls

Novinarka "Vajsa" je pre nekoliko godina zavirila u jednu "svetsku" firmu gde radnice rade po 8 sati dnevno, 20 dana mesečno, imaju pravo na bolovanje i odmor kao da je bilo koji drugi posao u pitanju.

- Fid sa kamere ide lajv na sajtovima poput streamate.com (lajv video seks čet sajtovima), a ljudi koji gledaju mogu da plaćaju kako bi razgovarali sa devojkama. Od onoga što plate, deo ide samom sajtu, deo Anastasiji vlasnici iz Ukrajine, a deo devojkama koje rade. Minimalna zarada je 800 evra mesečno - piše novinarka u tekstu.

Kako kaže, među devojkama se nalazi jedna medicinska sestra, ali i dosta devojka koje koje žele sebi da obezbede lagodniji život tokom studija.

- Kao medicinska sestra nikad ne bih zaradila za novi Ajfon, ili za letovanje na Majorci. Ovog leta idem u smeštaj sa 5 zvezdica – otkrila joj je dvadesetosmogodišnja Jelena.

Jedna devojka otkrila je da se čak zaljubila u svog klijenta, pa namerava sa njim da se nađe na letovanju, a kako kažu devojke nisu to očajni, debeli i ružni tipovi koje verovatno oni skloni predrasudama zamišljaju, mada, ima i takvih - većina njih su zgodni i uspešni muškarci koji prosto nemaju vremena i volje da se trude.

U Srbiji je pak više portala koji posluju od kuće, pa smo tako naišli na još jedan oglas u kojem žene čak ni ne moraju da se skidaju nego da četuju.

- Četovanje sa posetiocima sajtova za odrasle (18+) na srpskom, bosanskom, slovenačkom, hrvatskom ili makedonskom jeziku. Tražimo ozbiljnu i snalažljivu osobu sa dobrom internet vezom, komunikativnu, maštovitu, koja je uporna i sklona timskom radu. Iskustvo je poželjno, ali nije obavezno.

Zaposlenima se čak nude i bonusi za kvalitetan rad, ali i dogovor oko radnog vremena.

Cam girls u svetu

Da je ovakva vrsta posla opšterastući trend i u svetu, svedok je Instagram model Kloi Horton iz Britanije koja tvrdi da je od februara ove godine uspela da zaradi preko 70 hiljada evra na ovaj način i to samo prodajući fotografije u zavodljivom donjem vešu.

U pitanju su fotografije koje su neprikladne za Instagram.

#Posao

#opasnost

#zarada

'