AKTUELNO

U Srbiji ne postoji pravilo koje reguliše emotivne odnose zapolsenih, pa srećnih i zaljubljenih koji su svoju ljubav pronašli na poslu ima sve više.

Iskustva zaposlenih u Srbiji kažu da na poslu nisu nailazili na probleme zbog ljubavne veze sa kolegom ili koleginicom sa posla. A zaključak je da posao i veza ne trpe zbog toga. 

Foto: TV Pink Printscreen

Nebojša Atanacković iz Unije poslodavaca rekao je da ima i negativnih primera gde dolazi do sukoba među zaposlenima po raznim osnovma kada se govori o ljubavnim vezama na radnom mestu. 

Psiholozi ocenjuju da je veza na poslu mač sa dve oštrice, i da iskustvo govori da se od mnogih u ovom slučaju očekuje da budu profesionalniji na poslu, kao i da su na udaru tračarenja drugih kolega.

Sa kolegama sa posla provede se i preko 1.000 sati godišnje, tako da ni ne čudi informacija ako dođe do ljubavne veze među zaposlenima.

Aleksandra Janković, psiholog ocenila je da uvek postoji mogućnost  da jedna od osoba prijavi onu drugu za seksualno uznemiravanje bez obzira što su oni prethodno bili u dobrovoljnoj vezi i dodaje da to nije redak slučaj.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kada se stvari okrenu na loše to može da bude ozbiljan problem i za poslodavca i za zaposlene. Kako god, ljubav ne zna za granice događala se ona na poslu ili van posla. Ne možemo je kontorlisati, ali ono što možemo je da budemo fer i razumni – ukazala je Janković. 

Zaključak psihologa je da granice u ovakvom odnosu budu jasne, da je važno zati šta se želi od veze sa posla, i da dobro razmisliti o tome pre nego što se desi nešto zbog čega bi se potom kajali. 

#Aleksandra Janković

#Ljubav

#Posao

'