AKTUELNO

U većem delu zemlje dans će biti olujno uz snažan vetar, uz najviši dnevnu temperaturau do 19 stepeni

Tokom većeg dela dana u košavskom području i na planinama očekuje nas vetrovito vreme sa jakim jugoistočnim vetrom, koji će na jugu Banata i u donjem Podunavlju dostizati olujne udare, povremeno i preko 24 metra po sekundi. Krajem dana vetar u slabljenju.

Za danas meteorolozi prognoziraju pretežno oblačno, malo hladnije, ujutru i pre podne mestimično sa slabom kišom. Od sredine dana suvo uz delimično razvedravanje. Vetar slab i umeren, pre podne severni i severozapadni, posle podne i uveče u skretanju na jugoistočni pravac. Jutarnja temperatura od 8 do 12, najviša dnevna od 14 do 19 stepeni.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za: 14.11.2019. - ČETVRTAK

Biometeorološka situacija uticaće relativno nepovoljno na većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Kod osetljivih osoba mogu se javiti glavobolja, pospanost i neraspoloženje. Povećana pažnja je neophodna svim učesnicima u saobraćaju.

Do nedelje će se zadržati promenljivo oblačno, toplo i suvo, u košavskom području s jakim, a u južnom Banatu povremeno i olujnim jugoistočnim vetrom. U nedelju uveče i ponedeljak prolazno naoblačenje s kišom I manjim padom temperature, a zatim promenljivo oblačno, suvo i malo svežije.

Begrad danas očekuje pretežno oblačno i malo hladnije vreme, a ujutru i pre podne povremeno sa slabom kišom. Od sredine dana suvo uz delimično razvedravanje. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni, posle podne i uvece u skretanju na jugoistočni pravac. Jutarnja temperatura oko 12 stepeni, a najviša dnevna oko 16 stepeni.

#Vremenska prognoza

'