AKTUELNO

Građani opštine Svrljig koji putuju deonicom istočnog kraka Koridora 10 u smeru ka Nišu dobiće besplatne kartice za prolazak kroz naplatnu rampu te neće plaćati putarinu za korišćenje ovog dela autoputa, dogovor je čelnih ljudi Svrljiga i Puteva Srbije.

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke (UŠ) i narodni poslanik Milija Miletić rekao je u Skupštini Srbije da je danas potpisan ugovor sa Putevima Srbije, a da će sve troškove sprovođenja ove mere snositi Opština Svrljig.

Miletić je podsetio da su besplatne kartice ranije bile dodeljene i građanima Niša da ne bi morali da prelaze autoput i plaćaju putarinu, a mogućnost da budu ne plaćaju putarinu otvorena je i za Opštine Knjaževac i Zaječar.

Miletić je naveo da je postignut dogovor sa direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom da se rekonstruiše put od Malčanske petlje do Knjaževačke ulice u Nišu kao i put do Proseka.

Nakon završetka rekonstrukcije ovih puteva oni će predstavljati alternativu za građane Svrljiga i moći će da ih koriste umesto deonice autoputa ka Nišu.

#Saobraćaj

'