AKTUELNO

Nezaboravna praznična atmosfera u glavnom gradu Srbije.

U okviru tradicionalne manifestacije “Beogradska zima”, koja će,trajati sve do 15. februara stanovnici i gosti Beograda uživaće u brojnim,sadržajima. 

Pored tradicionalog dočeka Nove godine u centru grada i Ulice otvorenog srca zimu će obeležiti klizalište na Trgu republike, Božićno seoce kod hrama Svetog Save i Open Air Cinema na Trgu Nikole Pašića.

Planinski ambijent ispred Hrama Svetog Save

Božićno seoce kod Hrama svečano će 4. januara otvoriti patrijarh Irinej. Program prvog dana manifestacije nastaviće se od 19 časova nastupom Reprezentativnog orkestra Policije Republike Srbije i garde Vojske Srbije, a od 20 časova očekuje se nastup Sanje Ilića i Balkanike.  

Na sam dan Božića, 7. januara na platou ispred Hrama Svetog Save održaće se tradicionalno lomljenje česnice.

Posetioci će imati priliku da se provozaju fijakerom oko samog Hrama, uživaju u muzičkom i dramskom programu na bini, u drvenim kućicama pronađu različite poklone, rukotvorine, suvenire, ukrase, tradicionalne specijalitete…

Dečiji i crkveni horovi iz cele Srbije svake večeri će nastupati kod Božićne raspevane jelke.

Doček Pravoslavne Nove godine biće obeležen muzičkim programom, pred ponoć molebanom i vatrometom.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Ove godine imaćemo, prvi put, i zonu "Ski koliba“ u kojoj će gosti u planinskom ambijentu sa ognjištem i jelkama moći da se opuste dok piju kuvano vino i jedu srpske specijalitete.

Klizalište na Trgu Republike 

Ljubitelji čarolija na ledu ove zime će moći da uživaju svakog dana od 10 do 22 časa. Tradicionalno novogodišnje klizalište u srcu Beograda, ove godine postavljeno je na Trgu Republike.

Zabavu na ledu prati i dodatni program koji uključuje koncerte, dečje predstave, maskembal, zabavne aktivnosti, kao i najlepše bajke.

U nedelju, 5. januara od 18 sati posetioce očekuje dečja predstava Nova godina u Vilingradu, u ponedeljak, 6. januara biće održan Božićni maskenbal na ledu.  

Poseban program očekuje i posetioce Dečjeg kulturnog centra. 

Božićni koncert “Anđeli pevaju” biće održan u nedelju 12. januara u podne na Velikoj sceni "Donka Špiček”. Uz najpoznatije pevače i glumce, božićne pesme pevaće i deca. Božićni koncert upotpuniće folklorni nastup Umetničkog centra "Talija”, koji će za ovu priliku napraviti i dramski prikaz srpskih običaja. 

Za male umetnike Dečji kulturni centar Beograd osmislio je i kreativne radionice.

Foto: Fonet

Magija na Trgu bajki

U ambijentu koji dočarava povratak u detinjstvo i maštu svako će pronaći delić svoje praznične radosti.

Uz brojne glumce, pevače, animatore, žonglere, mađioničare iulične svirače, deca i svi koji se osećaju kao deca – imaće priliku da na najlepši način upoznaju i uživaju u našoj tradicionalnoj kulturi i promociji nacionalnih proizvoda.

Na Trgu bajki će se svakodnevno igrati naše narodne bajke,opere za decu,  lutkarske predstave,organizovaće se koncerti, prezentacije, edukativne i ekološke radionice u saradnjisa Srbijašumama, Zvezdarskim ekološkim centrom, Čuvarima zanata… i bogat zabavni i inkluzivni program za decu!

#Beograd

#Praznici

#deca

'