AKTUELNO

U narednom periodu očekuju se velike temperaturne oscilacije i smena padavina i sunčanog vremena.

Kako je za portal Pink.rs izjavila prognostičar vremena Dragana Broćević, kiša koja je počela da pada u Vojvodini prestaće oko 16, a u glavnom gradu oko 17 časova.

U toku noći se prestanak padavina očekuje i u ostalim delovima zemlje, kao i slabljenje severozapadnog vetra.

Sutra će u toku dana biti umereno oblačno i toplo za mart mesec, sa jutarnjom temperaturom od nula do pet i dnevnom od 12 do 17 stepena Celzijusa. Duvaće slab jugozapadni vetar, a u toku noći se na severu očekuje novo prolazno naoblačenje koje će ponegde usloviti kratkotrajne padavine.

U petak će u većem delu dana biti sunčano i toplo, samo u jutarnjim satima umereno oblačno, ali suvo. Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura kretaće se od nula do šest, najviša od 12 do 16 stepeni.

U subotu i nedelju će u većem delu dana biti sunčano i toplo za ovo doba godine. Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar, a u košavskom području i na planinama u oba dana vikenda duvaće povremeno jak vetar. Jutarnja temperatura kretaće se između dva i sedam, najviša dnevna između 16 i 20 stepeni Celzijusa. U nedelju se krajem dana očekuje naoblačenje na severu i zapadu, a u toku noći u svim delovima zemlje, koje će doneti padavine, duvaće umeren zapadni i severozapadni vetar i očekuje se pad temperature.

Foto: RHMZ

U prvoj polovini naredne sedmice očekuje nas oblačno i hladnije vreme, mestimično sa kišom.

U sredu krajem dana očekuju se prestanak padavina, postepeno razvedravanje i više temperature.

I. P.

#Kiša

#Prognoza

#RHMZ

#Sunce

#Vreme

'