AKTUELNO

Bićemo pod snažnim uticajem anticiklona.

Meteorolog Đorđe Đurić otkrio nam je kakvo će biti vreme prvih dana januara i da li ćemo imati pravu zimsku idilu.

- Prvih deset dana januara bićemo pod snažnim uticajem anticiklona, što znači da će vazdušni pritisak biti iznad normale i taj anticiklon će nam donositi uglavnom stabilno i suvo vreme. Tokom dana ćemo imati maksimalne temperature u blagom plusu, a noću i ujutru temperature će biti ispod nule. Jedino će u subotu biti neznatno povećanje temperature, od 5 do 7 stepeni, a zatim nas opet očekuje malo hladnije vreme. Neće biti ozbiljnih padavina, jedino se u subotu očekuju neke zanemarljive padavine, dakle od prave zime nema ništa zasigurno do par dana nakon Božić - kaže Đurić.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Podsetimo, prema narodnom verovanju u mnogim krajevima Srbije, ukoliko Božić bude sa snegom, cela godina će biti plodna, a u suprtonom... 

Poznati meteorolog ima i "loše" vesti za najmlađe.

- Trebalo bi da bude malo snega u januaru, ali dobar deo prve polovine meseca će proteći u znaku suvog i hladnog vremena. Dakle, temperatura će biti u skladu sa kalendarom, ali ne i količina padavina - zaključio je Đurić.

Dobra vest za ljubitelje zimskih sportova je da će se sneg koji je napadao poslednjih dana u celoj Zapadnoj Srbiji i na svim planinama, dakle preko 70 cm, zadržati, tako da će moći da biraju gde će na odmor. 

#Prognoza

#Zima

#januar

'