AKTUELNO

Najprodavanja roba ovih dana su ubedljivo badnjaci. Bez obzira na hladno vreme mnogi građani dolaze na gradske pijace kako bi kupili kupiti badnjake za najveći hrišćanski praznik Božić.

Trgovci su uglavnom iz unutrašnjosti došli da zarade na prodaji ”svetog drveta”.

Cene se kreću od onih nižih od 100 do čak do par hiljada dinara u zavisnosti koliko ukrašen badnjak želite da unesete u svoj dom.

Foto: Pink.rs

Kako je za Pink.rs rekla prodavačica Nela koja prodaje badnjak na beogradksoj pijaci na opštini Banjica kod nje se badnjak može pazariti u ceni raspona od 100 do 200 dinara.

- Već tri godine u ovo vreme sa kolegama prodajem badnjake ovde i sve što je potrebno za Božić - rekla je Nela.

Foto: Tanjug

Sreli smo i dosta prolaznika koji su poranili da pazare za Božić i izbegnu gužve.

- Sada su cene povoljne i već sam kupio badnjak za mene i moju porodicu. Očekujemo dolazak unuka koji će ove godine prvi put biti naš božoćni polaznik - kaže jedan od kupaca koje smo zatekli na pijaci.

Mnogi prodavci dolaze iz unutrašnjosti Srbije kako bi prodali badnjake kakvih se sećamo iz detinjsta. Onih pravih badnjka koje viđamo u filmovima ili na selima kada otac i sin na badnji dan idu u šumu da seku.

Foto: Pink.rs

- Za sada nema puno velikih badnjaka koje sam dodneo na pijacu, ali ako zatreba planiram da ih donesem još, jer je velika zainteresovanost ljudi - kaže jedan prodavac koji je došao čak sa zapada Srbije.

On nam je rekao da se cena ovih velikih badnjaka kreće uglavnom iznad 1.000 dinara.

#Badnjak

#Božić

'