AKTUELNO

Pre nedelju dana kablovskim operaterima koji posluju u okviru brenda Supernova, SBB je naredio da ugase njihove kanale – Sport klub, N1, Grand, Pikaboo i druge. Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju u kompaniji Telekom Srbija grupe, kaže da neke činjenice izlaze u javnost na netačan način.

- Pre svega, nismo mi isključili kanale, dobili smo nalog, i to pod pretnjom krivičnim prijavama za pirateriju da ih isključimo. Dobili smo nalog za isključenje od vlasnika kanala Sport klub, N1 i ostalih kanala da ih isključimo. Mi smo probali da nađemo kompromis i želeli smo, ne samo da od postojeća dva operatera Radijus i Kopernikus koji su imali Sport klub i N1, nego i drugih koji su kupili, a ranije nisu ni imali ove kanale, da proširimo saradnju – rekao je Lučić za Novo jutro TV Pink.

Kako kaže, dobili su ponudu sa izuzetno visokom cenom i dužinom trajanja od tri godine koju su prihvatili.

Foto: TV Pink Printscreen

- Čini mi se da smo time što smo prihvatili tu visoku cenu iznenadili drugu stranu koja je od početka, po nama, želela da nam isključi kanale – naveo je Lučić i dodao:

Mi smo tražili da svaki od kablovskih operatera teritorijalno ograniči i to na teritoriju pre nego što smo mi akvizirali, a to bi značilo da nijednog od kablovskih operatera ne možemo da širimo.

Lučić kaže da su insistirali da im se da Nova S i Nova sport.

- Mi smo samo tražili garanciju da na Sport klubu, koji se nama jedino nudi, ostati elementarni kvalitet, a da se neće, čim mi potpišemo ugovor, sav kvalitetan sport prebaciti na Novu sport – kazao je Lučić i dodao da su samo te dve stvari tražili i ističe da ovaj slučaj ne treba politizovati.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#Telekom Srbija

#Vladimir Lučić

'