AKTUELNO

Direktor Druge ekonomske škole Dejan Nedić kaže da je danas, nakon jučerašnje masovne tuče, pojačano obezbeđenje u toj školi jer očekuje da će se ta priča nastaviti.

Ispred Druge ekonomske škole u Beogradu juče u međusmeni došlo je do masovne tuče đaka u kojoj je povređeno je četvoro učenika, a jedan je prevezen u Urgentni centar sa povredom glave.

Direktor škole Dejan Nedić rekao je za TV Pink da su dva nepoznata huligana došla u školu da biju dvojicu maturanta zbog devojke, koja je takođe, učenica.

– Jedan od njih je momak učenice, koji je došao da se raspravlja sa jednim maturantom - priča Nedić. Nezvanično povod za obračun su bile poruke koje je njoj uputio jedan od maturanata. Prema njegovim rečima, ispred škole se skupilo društvo iz kraja – maturanti iz Osme i Treće gimnazija, i bivši učenici Škole za negu lepote i zbog toga se sumnja da je tuča unapred dogovorena, mada svi učesnici to negiraju.- Huligani su jednog momka pogodili ciglom u glavu. Dok sam ga vozio u Urgenti centar on mi je rekao da je učenik Osme gimnazije. Nije teško povređen, zašivena mu je samo glava – naveo je Nedić i dodao da je bivšem učeniku Škole za negu lepote nožem, srećom, pocepana samo jakna.

Napadači su locirani, dodao je direktor, istakavši i da je obezbeđenje pojačano, a policija pozvana da obiđe povremeno prostor ispred škole.  Očekujemo da se ta priča nastavi, dodao je direktor Druge ekonomske.

Nedić je istakao da ovakve probleme treba sistemski rešavati i da su roditelji previše toga prepustili školi, a to je zajednički posao.

Hitna pomoć i policija su brzo reagovale i odmah izašle na teren. Ekipe HItne pomoći su na terenu ukazale pomoć dvojici učenika, a jedan je prevezen na VMA.

Foto: Printscreen

Mediji prenose da tuča izbila zbog devojke, a da je po svemu sudeći bila ranije zakazana i da su u njoj su učestvovali đaci više srednjih škola. U tuči su sevali noževi, vitlale štangle i letele cigle, a nastava je prekinuta.

S. M.

#Učenici

#tuča

#školsko dvorište

'