AKTUELNO

Jezivi scenariji iz crne hronike, otmice, trgovina narkoticima, ubistva, samoubistva i filmske krađe u poslednje vreme sve više potresaju mirnu i idiličnu Staru Pazovu.

Mnogi bi pomilsili da se govori o većem gradu, metropoli ili holivudskom filmu sa nestvarnom radnjom, ali je ipak u pitanju prijatna Stara Pazova.

Sve brutalniji i sve češći zločini u ovom mestu zgrozili su i zaprepastili celu srpsku javnost i postavili pitanje da li se zaista radi samo o slučajnosti.

Foto: TV Pink Printscreen

Brojni građani imaju podeljena mišljenja. Dok se jedni plaše za bezbednost unučadi i dece i sa čuđenjem pitaju šta se to desilo njihovom rodnom kraju u kom su odrasli, drugi kažu da je bezbednst na očekivanom nivou.

Ipak kriminolog Zlatko Nikolić kaže kako su mesta poput Stare Pazove atraktivna za kriminalne aktivnosti zbog svoje blizine Beogradu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kriminalcima je potrebna mobilnost da što pre stigne i da se što pre udalji - rekao je Nikolić.

U oktobru prošle godine javnost u Srbiji potresla je otmica dečaka (13) u Staroj Pazovi, koji je zahvaljujući brzoj akciji policije ubrzo i pronađen.

Foto: Informer.rs, MUP Srbije

Prošle nedelje u ovom mestu je pronađen mrtav čovek, a dan nakon je otkriveno da je ubica Vladimir Šever iz Stare Pazove koji je sebi istog dana ispred Doma Narodne skupštine sebi presudio hicem u glavu.

Foto: Pink.rs, Privatna arhiva

Već nekoliko dana potom žandarm je ručnom bombom razne sebe i devojku. Taj incident zaprepastio je čitavu Srbiju.

Foto: TV Pink Printscreen

Stručnjaci kažu da su takve situacije koje eskaliraju iznenada posledica socijalne napetosti i kriminalne aktivnosti koja svoje težište pomera iz gradskih sredina ka mirnijim i manjim sredinama.

#Kriminal

#Stara Pazova

'