AKTUELNO

Smrtonosni koronavirus širi se neverovatno brzo, širom sveta vlada strah i panika od zaraze. Da ljudi ne bi bežali, pojedini Kinezi su na društvene mreže objavljivali statusima da nisu zarazni.

Da strah zaslepljuje, govori i slučaj jedne kineske radnje smeštene u Temerinu, koja je zbog opšteg straha i panike, morala da izda saopštenje kako u rodnoj zemlji nisu bili godinu dana, te i da kod njih nema virusa.

Naime, usled brojnih pitanja, a verovatno i smanjenog obima posla, oni su napisali kako kod njih nema virusa, prvo iz razloga što u Kini nisu bili godinu dana, uz činjenicu da je njihova radnja u Srbiji, dok je virus u Kini.

"Šta želimo da kažemo? Ovako, nemamo VIRUS!!!! I nemaju svi Kinezi ima virus!!! Jer virus je krenuo u januar 2020,a mi nismo bili u Kini od prošle godine. Znači, Azijska Robna Kuća je zdrava, molim te budi pametan čovek, nemoj slušati glupe vesti ,hvala svima!", stajalo je u objavi, ispod koje su dodali ""znači virus je u Kini,U KINI!! nije u Srbiji! a mi smo Kinezi U Srbiji".

Sličan primer zabeležen je i u "komšiluku", posebno nakon vesti da je grupa turista iz Vuhana, koji je epicentar zaraze, stigao u Hrvatsku.

Kako ih ne bi zaobilazili u širokom luku, azijski turisti koji ovih dana obilaze turističke destiancije u Hrvatskoj odlučili su za svaki slučaj da nose natpis: „Nisam iz Kine“, piše "Slobodna Dalmacija".

#Kina

#Kineska robna kuća

#Srbija

#koronavirus

'