AKTUELNO

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ambasadorku Narodne Republike Kine u Čen Bo, koja ga je informisala o aktuelnom razvoju situacije u Kini povodom izbijanja epidemije respiratorne infekcije izazvane novim korona virusom i merama koje je kineska vlada preduzela u cilju njenog suzbijanja.

Ministar Dačić je, zahvalivši na informacijama, rekao da u Srbiji sa velikom pažnjom i prijateljskom zabrinutošću pratimo razvoj u vezi sa aktuelnom epidemijom.

Foto: Tanjug/Ministarstvo poljnih poslova/ Ognjen Stevanović

Odao je veliko priznanje vlastima u Kini koje ulažu ogromne napore u cilju sprečavanja daljeg širenja zaraze, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Izrazio je zahvalnost na pomoći koju kineski državni organi i institucije pružaju našim diplomatsko konzularnim predstavništvima u Pekingu i Šangaju, posebno kada je reč o povratku četiri državljanina Srbije iz Vuhana, odnosno provincije Hubei, koji su 1. februara prebačeni avionom francuske vlade iz Vuhana.

Foto: Tanjug/Ministarstvo poljnih poslova/ Ognjen Stevanović

U razgovoru je istaknuto obostrano zadovoljstvo povodom izvanrednih političkih odnosa Srbije i Kine, koje karakteriše sveobuhvatno strateško partnerstvo, kao i veoma uspešne saradnje Srbije i Kine u ekonomskoj i svim drugim oblastima.

#Ivica Dačić

#koronavirus

#Čen Bo

'