AKTUELNO

Vesić je dodao da je "zato vreme da sada ćute kada mu Vlada Srbije zajedno sa gradom Beogradom, uz saglasnost porodice podiže spomenik".

Skandalozna izjava Zorana Živkovića kojom je pozvao Beograđane da fizički spreče postavljanje spomenika premijeru  Đinđiću, nije samo poziv na nove podele i sukobe u našem društvu, već elementarno nepoštovanje lika i dela Zorana Đinđića, izjavio je gradski menadžer i član Glavnog odbora SNS Goran Vesić.

On je to kazao povodom izjave Živkovića u kojoj je pozvao Beograđane da fizički spreče postavljanje spomenika Zoranu Đinđiću.

- Zoran Živković je imao prilike lično, kao što su imali njegovi koalicioni partneri Dragan Šutanovac, Saša Janković, ali i Vuk Jeremić dok su bili na vlasti stalno ili povremeno od 2003 - 2012. godine da podignu spomenik Zoranu Đinđiću i tako na delu pokažu da žele da sećanje na njegovo delo i tragičnu smrt ostane trajno. Nije im palo napamet to da urade i time su jasno pokazali da ne poštuju Đinđića već bi da ga koriste u dnevno-političke svrhe od izbora do izbora - naveo je Vesić.

Vesić je dodao da je "zato vreme da sada ćute kada mu Vlada Srbije zajedno sa gradom Beogradom, uz saglasnost porodice podiže spomenik".

- Razlog više da ćute je činjenica da danas podržavaju Jankovića, kandidata za predsednika koji je devedesetih, kada se Djinđić borio za demokratiju kao opozicioni političar, bio deo administracije Slobodana Miloševića - rekao je Vesić.

On je naveo da "predlog predsednika Vlade Aleksandra Vučića da Zoran Đinđić dobije spomenik u Beogradu pokazuje da on poštuje sve što je Đinćić uradio pre svega kao državnik ali i kao političar, bez obzira što nisu bili politički istomišljenici".

- Vučić je ovim gestom pokazao da želi Srbiju bez podela, tolerantno društvo, ujedinjeno oko pravih vrednosti i zemlju u kojoj će se poštovati sve što je urađeno dobro za narod i državu. Zoran Đinđić, ubijen na pragu Vlade kao premijer ove zemlje, pripada čitavoj Srbiji a ne sitnim politikantima poput Živkovića, Jeremića i Jankovića koji bi da 14 godina posle njegove smrti zarađuju sitne političke poene na njemu - kazao je Vesić.

On je naveo da "spomenik predstavlja trajno sećanje naroda na osobu kojoj se podiže".

#Aleksandar Vučić

#Goran Vesić

#Spomenik

#Zoran Đinđić

'