AKTUELNO

Kompanija „Dunav osiguranje“ prošle godine zabeležila je najbolje rezultate u poslednjih 30 godina svoga poslovanja, izjavio je na Biznis forumu na Kopaoniku predsednik Izvršnog odbora Kompanije mr Mirko Petrović.

„Mi smo prošle godine obeležili 45 godina poslovanja pod imenom ‘Dunav osiguranje’. To je veliki jubilej i baš u toj godini ostvarili smo poslovni rezultat koji je najbolji u poslednjih 30 godina“, rekao je Petrović za Tanjug.

On je istakao da je Kompanija u 2019. godini ostvarila bruto dobit od 29,1 milion evra, što u odnosu na 2018. godinu, dodao je, predstavlja povećanje za 97 odsto.
„Premijski prihod Kompanije ‘Dunav’ iznosi 210 miliona evra, i to je povećanje u odnosu na 2018. godinu od sedam procenata. Bruto premija je za prošlu godinu iznosi 241, 6 miliona evra, što je rast od 3,1 odsto“, rekao je Petrović.

Foto: Dunav osiguranje

Kao posebno značajan, on je naveo rast investicione aktive „Dunava“ jer to, kako je rekao, pokazuje finansijsku snagu i investicione fondove Kompanije.

„Mi smo prošlu godinu završili s rastom investicione aktive. Naša investiciona aktiva iznosi 294 miliona evra, a 2018. godine iznosila je 240 miliona evra”, rekao je Petrović.
Petrović je naveo i da najlikvidniji deo investicione aktive „Dunav osiguranja“ u 2019. godini iznosi 250 miliona evra, a u 2018. iznosio je 198 miliona evra, što je rast od 22 odsto.

„Tehničke rezerve Kompanije danas iznose 259 miliona evra“, rekao je Petrović i istakao da svi finansijski pokazatelji potvrđuju ozbiljan rast „Dunav osiguranja“. „Ukupan prinos na kapital viši je od 22 procenta i ovo je bila izuzetno uspešna godina. Zadržali smo naše tržišno učešće koje iznosi oko 27 procenata, što je potvrdilo lidersku poziciju ‘Dunav osiguranja’ na tržištu osiguranja u Srbiji“, rekao je Petrović.

Foto: Dunav osiguranje

On je dodao je da je„Dunav osiguranje“” istovremeno popravilo i svoju poziciju kada je reč o životnom osiguranju.

„Došli smo na četvrtu poziciju u životnom osiguranju. Prošle godine generisali smo rast viši od 19 odsto, dok je tržište životnog osiguranja raslo samo pet odsto“, zaključio je Petrović.

#Dunav osiguranje

'