AKTUELNO

Predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić sastali su se danas u 11 sati sa predstavnicima svih zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv korona virusa, kako bi se razmotrilo uvođenje novih mera, a nakon što je u zemlji potvrđeno 12 slučajeva zaraze.

Sastanku, u zgradi Predsedništva, prisustvuju ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar prosvete Mladen Šarčević, ministar turizma Rasim Ljajić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, ministar privrede Goran Knežević, guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković i predsednik PKS Marko Čadež.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Na sastanku su i direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić, načelnik Jedinice za zarazne bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje epidemiolog Predrag Kon, dečji pulmolog i alergolog u Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova Branislav Nestorović, bivši direktor Instituta za javno zdravlje Niš Branislav Tiodorović.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Sastanku prisustvuju i predstavnici Vojske Srbije.

Nakon sastanka, predviđene su izjave za medije.

U Srbiji je potvrđeno 12 slučajeva obolelih od korona virusa, a do danas u 8 sati u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 130 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

#Aleksandar Vučić

#Ana Brnabić

#Zdravstvo

#koronavirus

'