AKTUELNO

Od subote, 14. marta, u Novom Sadu počinje da radi kol centar za psihološku podršku stanovnicima koji se nalaze u kućnoj izolaciji i kod kojih postoji sumnja da su bili u kontaktu sa osobama obolelim od virusa Covid 19, saopštila je vojvođanska vlada.

"U radu Kol centra, osim nadležnih državnih institucija, učestvovaće studenti volonteri Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, kojima se nesebično i srdačno zahvaljujemo na pomoći", piše u saopštenju istaknutom na sajtu Pokrajinske vlade.

Studenti će pozivati građane koji su već nalaze u kućnoj izolaciji, kao vid dodatne podrške.

Klinički centar Vojvodine saopštio je i da je u toj ustanovi formiran tim psihologa koji će pružati psihološku podršku građanima u situaciji proglašene epidemije virusom COVID-19.

"S obzirom na novonastalu epidemiološku situaciju Klinički centar Vojvodine je odlučio da oformi tim stručnjaka koji će telefonskim putem pružati psihološku podršku stanovništvu u vezi sa eventualnim psihološkim posledicama koje se mogu javiti u kriznim situacijama. Poznato je da se u vremenu epidemija kod stanovništva pojavljuje anksioznost i strah zbog čega želimo da kao društveno odgovorna zdravstvena ustanova pružimo psihološku podršku ljudima da na najbezbolniji način prebrode novonastalu situaciju", saopštio je juče KCV.

Četiri telefona uz koje će svakodnevno u vremenu od 8.00 do 20.00 dežurati psiholozi KCV biće na raspolaganju stanovništvu od subote, 14. marta:

066 822 30 82

066 822 30 83

064 808 35 55

064 802 88 98

#Novi Sad

#koronavirus

'