AKTUELNO

Srpska desnica u saopštenju ističe da sa najvišim stepenom nacionalne i društvene odgovornosti shvata ozbiljnost situacije u našoj zemlji u vezi sa suzbijanjem pandemije koronavirusa.

Prema njihovim rečima, najviši državni organi, predsednik Republike Srbije, predsednik Vlade i predsednik Narodne skupštine doneli su večeras odluku o vanrednim merama radi prevencije širenja zaraze na teritoriji čitave državne teritorije koje su obavezujuće za sve ljude u Srbiji.

"Shodno razvoju događaja, koji se stručno i profesionalno prate u svakom momentu i na svim nivoima, Srpska desnica zahteva od nadležnih organa da najoštrije primene zakon prema onima koji zlonamerno i neodgovorno šire paniku i dezinformišu javnost na društvenim mrežama. Zaustavljanje pandemije koronavirusa u Srbiji sada predstavlja najviši državni, nacionalni i ljudski interes za sve pojedince, partije i organizacije. Bitka koja je pred nama jeste bitka koju moramo dobiti zajednički, solidarno i u duhu srpske sabornosti i poštovanja propisa koje uspostavlja Srbija – naše najdragocenije blago i neprikosnoveni autoritet svih srpskih patriota", stoji u saopštenju i dodaje se:

"Srpska desnica unapred upozorava da nadležni državni organi moraju posvetiti posebnu pažnju prema onima koji su instruisani, plaćeni i usmereni da destabilizuju zemlju kroz medijsko dezinformisanje i zastrašivanje javnosti, a time će borba srpske države i srpskog naroda protiv korona pošasti biti dodatno otežana. Tražimo beskompromisno i najoštrije zakonsko sankcionisanje protiv ovih ne manje opasnih pojava oličenih u unutrašnjem neprijatelju, neprijatelju kojeg Srpska desnica već dugo vremena naziva peta kolona virus!"

Oni ističu da, jedinstven srpski narod uz svoju matičnu državu najbolji je lek za ovu opaku pandemiju koja nas je kao naciju zadesila u novije doba.

"Složno do pobede, živela Srbija!", zaključuje se u saopštenju.

#Srpska Desnica

#koronavirus

'