AKTUELNO

UNICEF je poručio 50 respiratora, zaštitne opreme i higijenskih paketa u vrednosti preko 460.000 evra i mobilisao sve raspoložive resurse kako bi odmah pružio podršku naporima Vlade Srbije u borbi protiv korona virusa.

Zahvaljujući ličnim donacijama zaposlenih u Nordeusu uz podršku osnivača kompanije, nabavljamo 15 respiratora. A uz finansijsku podršku Phi Academy, Vojvođanske banke, redovnih donatora i UNICEF-ove ambasadorka Ane Ivanović, dodatnih 35 respiratora, navedeno je u saopštenju. 

U toku sledeće nedelje očekuje se prvi deo isporuke zaštitne opreme - maski, zaštitnih odela, vizir naočara i rukavica za zdravstvene radnike, a biće isporučen i prvi kontingent od 1.700 higijenskih paketa za najugroženije porodice sa decom. 

Jedan od ključnih elemenata mandata UNICEF-a na globalnom nivou, kako navode iz te organizacije, jeste da svojom stručnošću i operativnim iskustvom odreaguje na hitne situacije. 

"Tako i UNICEF u Srbiji svojom brzom reakcijom doprinosi da se ublaže posledice korona virusa na normalno funkcionisanje života dece, mladih i njihovih porodica. Solidarnost u teškim vremenima je ključna kako bismo se zajedno izborili sa izazovima sa kojima se suočavamo", navedeno je u saopštenju UNICEF-a.

#Donacija

#UNICEF

#respiratori

'