AKTUELNO

Na putevima su danas zimski uslovi vožnje, što će otežati vožnju u istočnim, južnim i ponegde u centralnim delovima Srbije a na putevima u planinskim predelima se pored intezivnih snežnih padavina očekuje i povremeno pojačan vetar, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Vetar može stvarati manje snežne nanose, a gotovo uvek smanjuje vidljivost i dodatno otežava saobraćaj, a AMSS jutros upozorava vozače na niske temperature i mraz zbog kojih se na pojedinim deonicama ispod novog snežnog pokrivača može stvoriti led i poledica.

Na put ne treba kretati bez dobrih zimskih guma a posebno ukoliko se ide preko planinskih prevoja Timočke iNegotinske Кrajine, kao i u višim predelima Valjeva, Užica, Nove Varoši, Novog Pazara, Niša, Leskovca i Vranja.Nema neprohodnih puteva.

Granice Srbije zatvorene su za sve državljanje.

Na teretnim terminalima graničnih prelaza kamioni na prelazu Horgoš na izlazu se čekaju 180 minuta, na Kelebiji 120 minuta, na Bartrovcima 180 minuta, na prelazu Sremska Rača 60 minuta, na prelazu Preševo na ulazu čekaju 90 minuta.

#AMSS

#Stanje na putevima

'