AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić povodom toga što će još samo danas Arena biti u funkciji da se u njoj priprema humanitarna pomoć, rekao da je u toku jučerašnjeg dana spakovano skoro 28.000 paketa i da će posao biti završen do petka.

Vesić je naveo da je pakovanje ubrzano da bi posao što pre bio završen i da bi bilo omogućeno da vojska što pre preuzme Arenu i pripremi je za privremenu bolnicu.

- U petak ćemo završiti kompletan posao, svih 173.000 paketa će biti upućeno prema opštinskim Centrima za socijalni rad, a onda ćemo dezinfikovati Arenu, očistiti je i pripremiti da je vojska preuzme - rekao je Vesić za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako dodaje, Vojska Srbije je na osnovu odluke Republičkog štaba i Gradskog štaba tokom jučerašnjeg dana poslala krevete u Halu sportova na Novom Beogradu.

Vesić je rekao da postavljanje kreveta u Arenu počinje u subotu i da će ih biti oko 1.500.

On je objasnio da je to pripremni smeštaj za slučaj da se epidemija proširi.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mi kao odgovorna država pripremamo sve kapacitete unapred - naglasio je Vesić i dodao da samo od nas zavisi da li će ova privremena bolnica biti puna ili ne.

- Ako budemo poštovali sve mere koje je propisala Vlada Republike Srbije na predlog epidemiologa, tada verovatno neće biti potrebe da ove bolnice budu pune - istakao je.

#Goran Vesić

#arena

#koronavirus

'