AKTUELNO

Zahvaljujući iskustvu, reagovali smo na vreme i testirali sve kontakte naših zaposlenih ali i pacijenata. Dobili smo rezultat da je 67 naših zaposlenih pozitivno, kao i 9 pacijenata, rekao je za televiziju Pink Milovan Bojić, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje".

Bojić je istakao da je koronavirusom zaraženo 67 zaposlenih, kao i 9 pacijenata, kao i da su kao jedna od najbolje organizovanih i najčistijih bolnica preduzeli sve potrebne mere još na početku februara.

„Kroz preraspodelu poslova preuzeli smo da radimo sve akutne infarkte srca za Beograd i širu okolinu, kao i urgentna stanja. Radimo intervencije pacijentima koji bi fatalno završili da ih ne izvršimo“, rekao je Bojić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, svaki od primnjenih pacijenata bio je asimptomatski.

„Ono što smo najenergičnije uradili, i to zahvaljujući iskustvu, testirali smo sve kontakte naših zaposlenih ali i pacijenata. Dobili smo rezultat da je 67 naših zaposlenih pozitivno, kao i 9 pacijenata. Onda smo testirali i pacijente koji čekaju intervenciju. I od 17 takvih pacijenata, došli smo do rezultata od 5 pozitivnih“, rekao je Bojić.

Foto: TV Pink Printscreen

On je rekao da koronu unose pacijenti koji su naizgled normalnog stanja i asimptomatski.

„Struktura našeg osoblja koje je pozitivno su uglavnom lekari u intenzivnoj nezi, anesteoziolozi, hirurzi. Dobro je što smo izvršili testiranje, jer bi imali scenario kao u Italijanskim bolnicama i to smo energično sprečili“, rekao je Bojić.

On je dodao da sada rade u modifikovanim uslovima, u saradnji sa epidemiolozima.

#Dedinje

#Milovan Bojić

#koronavirus

'