AKTUELNO

Na respiratorima je trenutno 127 osoba.

U Srbiji je do 15 sati testirano 1.576, od kojih je 201 pozitivno, saopštila je na današnjoj konferencii u Palati Srbijazamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" dr Darija Kisić Tepavčević.

U Srbiji je do danas testirano ukupno 12.347 osoba koja su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. U poslednja 24 časa preminula je jedna osoba muškog pola, odnosno ukupno 66 od početka epidemije. Prosek godina preminulih je 64,3.

Foto: E-Stock/Dušan Milenković

Ukupno je obolelo 2.867 ljudi, a prema rečima dr Kisić Tepavčević, 127 osoba je na respratoru.

- Na teritiriji Srbije testirani su uzorci od 1.586 ososba, 1.701 pacijenata je hospitalizovano, a ukupno je u Srbiji testirano preko 12.000 osoba. Nažalost još jedna osoba muškog pola je preminula danas - navela je ona. Sa još jednom žrtvom, ukupan broj preminulih dostigao je 66.

Kako je ona rekla svi pacijenti imaju sve neophodne uslove za lečenje. Ona je uputila apel svim građanima da poštuju mere prevencije i zaštite.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije, Slobodan Miljević

- Sada je pravi trenutak da poštujemo mere koje se sprovode. One će vrlo brzo da pokažu rezultate. Vidimo da su brojevi stabilni i u laganom padu. To ne sme da nas zavara, moramo da se maksimalno skoncentrišemo. Ako ovako nastavimo, izvesno je da se bliži pad ove epidmije - kaže ona.

Dodala je da se prate saznanja istraživanja širom sveta iz oblasi eidemiologije i imunologije i iz oblasti lečenja i laboratorijske mogućnosti.

- Jedan ogroman tim radi svako iz svoje oblasti svakodnevno - kaže ona.

#Srbija

#koronavirus

'