AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da očekuje najoštriju kaznu za uhapšenog direktora Gerontološkog centra u Nišu, koji se sumnjiči za nepravilnosti u radu tog centra, što je dovelo do širenja zaraze virusa korona među korisnicima i zaposlenima.

Stefanović je rekao da će tužilaštvo kvalifikovati delo, ali da se direktor sumnjiči da je propustio veći broj radnji kojima je morao da zaštiti zdravlje ljudi koji su mu povereni u centru, a dozvoli je da dođe do širenja zaraze, i veći broj lica je zaražen.

-Nije čak ni prijavjlivao kada se desio prvi ili drugi slučaj. Nisu prijavljivali, koliko smo obavešteni, ni slučaj visoke temperature. Težak slučaj i uzasna stvar - rekao je Stefanović za Javni servis. 

Ministar je naveo da su medicinski stručnjaci odmah pristupili i zaražene prebacuju u zdravstvene ustanove i preduzeće sve mere da njihovo zdravstveno stanje bude stabilno. 

-Tužilaštvo će kvalifikovati delo, očekujem najostriju moguću kaznu - rekao je Stefanović. Dodao je da je direktor, prema onome što se čuo, dozvolio posete i komunikaciju sa rodbinom koja je došla iz Austrije i drugih zemalja. 

-To je primer kako jedna situacija nije smela da se desi - podvukao je on. Stefanović je rekao i da se cela država bori i uspela je dobrim merama da sačuva zdravlje najstarijih. 

-Kada pogledate situaciju u Evropi i svetu, naša zemlja je jedna od najboljih u tom smislu i velika je zahvalnost najstarijim građanima koji su disciplinovani - rekao je Stefanović.

#Kazna

#Nebojša Stefanović

#Niš

<
'