AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima koji Vaskrs slave po Julijanskom kalendaru.

Upućujem najiskrenije čestitke svim gradanima Srbije koji slave vaskrsenje Hristovo, sa željom da ovaj najveći hrišcanski praznik proslave u nadi i smirenju

On je u čestitki objavljenoj na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" naveo da, u vremenu velike pošasti koja je zahvatila ceo svet i na iskušenje stavila ljude svih vera i nacija, "mi proslavljamo naš veliki praznik sa nadom da će naše molitve za zdravlje, mir, blagostanje i opšte dobro celog čovecanstva naći svoj put i da će biti uslišne".

Iako su naše porodice razdvojene, iako mnogi samuju i sa strepnjom očekuju svaki novi dan, upravo Vaskrs svima nama daje i snagu i nadu da u čvrstoj i nepokolebljivoj veri proslavimo žvot u svoj njegovoj punoći

Predsednik je ocenio da vaskšnji praznik sada, možda više nego ikada, podseća na blagodet praštanja, međusobnog razumevanja i podrške, na duh zajedništva i nesebičnog davanja, "kako bismo složno pobedili ovu veliku nevolju koja nas je sve snašla". 

Dodao je da želi da ovaj praznik svi dočekaju sa nadom, proslavljajući život život koji upravo na Vaskrs, kako je istakao, dobija svoje puno značenje i smisao.

 "Uz najbolje žželje svima za dobro zdravlje, mir, spokoj i zajedništvo, upućujem vam najradosniji pozdrav: Hristos vaskrse!", poručio je Vučić u čestitki, uz koju je objavio sliku uskršnjih jaja sa grbom Srbije ispred Hrama Svetog Save.

View this post on Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Irineju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima koji Vaskrs slave po Julijanskom kalendaru. U čestitki se kaže: „Upućujem najiskrenije čestitke svim građanima Srbije koji slave vaskrsenje Hristovo, sa željom da ovaj najveći hrišćanski praznik proslave u nadi i smirenju. U vremenu velike pošasti koja je zahvatila ceo svet i na iskušenje stavila ljude svih vera i nacija, mi proslavljamo naš veliki praznik sa nadom da će naše molitve za zdravlje, mir, blagostanje i opšte dobro celog čovečanstva naći svoj put i da će biti uslišene. Iako su naše porodice razdvojene, iako mnogi samuju i sa strepnjom očekuju svaki novi dan, upravo Vaskrs svima nama daje i snagu i nadu da u čvrstoj i nepokolebljivoj veri proslavimo život u svoj njegovoj punoći. Vasrkšnji praznik nas i sada, možda više nego ikada, podseća na blagodet praštanja, međusobnog razumevanja i podrške, na duh zajedništva i nesebičnog davanja, kako bismo složno pobedili ovu veliku nevolju koja nas je sve snašla. Želim da ovaj praznik svi dočekamo sa nadom, proslavljajući život koji upravo na Vaskrs dobija svoje puno značenje i smisao. Uz najbolje želje svima za dobro zdravlje, mir, spokoj i zajedništvo, upućujem vam najradosniji pozdrav: Hristos vaskrse!“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

#Aleksandar Vučić

<
'