AKTUELNO

Pomoć lekara najčešće tražili hronični bolesnici.

U saobraćajnim nezgodama koje su se tokom noći dogodile u Beogradu povreeđene su tri osobe, od kojih su dve zbrinute na mestu, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U nezgodi koja se dogodila oko 23 časa na Zrenjaninskom putu lakše je povređen motorciklista (16), koji je prevezen na VMA.

Oko ponoću u Bulevaru Zorana Đinđića kod Arene, povređen je muškarac od 30 godina, koji je zbrinut na mestu nezgode i odbio je dalji transport.

Na uglu Bulevara Despota Stefana i ulice Jovana Avakumovića 40 minuta posle ponoći, lakše povrede noge zadobio je pešak, muškarac (43) i on je zbrinut na mestu i odbio je dalji transport.

Ekipe Hitne pomoći intervenisale su tokom noći 96 puta, od kojih 23 puta na javnom mestu.

Pomoć lekara tokom noći najviše su tražili hronični bolesnici, najčešće astmatičari, hipertoničari, srčani i psihijatrijski bolesnici, a bilo je i slučajeva alkoholisanih osoba, navela je Macura.

Hitna pomoć je juče imala 152 intervencije, od kojih 54 na javnom mestu, dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo težih povreda.

SAVET LEKARA

Macura kaže da danas treba izaći i šetati, jer će biti lep dan. Hronični bolesnici treba da izlaze u podne i ne treba da preteruju u fizičkoj aktivnosti.  -Lagane vežbe i šetnja je najbolja za njih. Naravno obavezno moraju uzimatu prepisanu terapiju - rekla je Macura. Ona je dodala da je slojevito oblačenje važno kada su jutra hladna a dan topao, i da treba konzumirati laganu ishranu i unositi dovoljno tečnosti.

#Hitna pomoć

#Hronični bolesnici

#Povređeni

#Saobraćajna nesreća

'