AKTUELNO

Astmatičari i psihijatrijski bolesnici najviše tražili pomoć lekara.

U Beogradu se tokom noći dogodilo pet saobraćajnih nezgoda u kojima je sedam osoba lakše povređeno, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jutros oko tri časa na autoputu kod Sava centra povređen je muškarac (47) i on je prevezen u urgentni centar.

U udesu koji se dogodio u Takovskoj ulici kod Botaničke bašte oko jedan sat posle ponoći, dve osobe su lakše povređene i zbrinute na mestu. U saobraćajnoj nezgodi oko ponoći na raskrsnici Dragoslava Srejovića i Marijane Gregoranda dva muškarca su lakše povređena.

Lakše povrede zadobio je muškarac (58) u udesu na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Tršćanske oko 22 časa i on je zbrinut na mestu.

Na utoputu kod ulaza u hitnu pomoć, oko 21 čas lakše je povređen jedan muškarac.Pomoć lekara tokom noći najčešće su tražili astmatičari i psihijatrijski bolesnici.

Ekipe Hitne pomoći noćas su intervenisale 100 puta, od kojih 22 puta na javnom mestu.

Hitna pomoć je juče intervenisala 132 puta,  od čega 53 puta na javnom mestu, dogodile su se četiri saobraćajne nesreće.

Savet lekara

Macura je rekla da treba iskoristiti lep dan i obavezno izaći napolje i prošetati. Oni koji imaju problem sa alergijama da povedu računa, a hronični bolesnici da ne preteruju sa fizičkim aktivnostima. Zdrav doručak i unošenje tečnosti je takođe veoma važno.

#Hitna pomoć

#Nada Macura

#Saobraćajna nesreća

'