AKTUELNO

Austrijska policija uhapsila je u Beču lekara, psihijatra, srpskog porekla, zbog sumnje da je drogirao svoje kolege u zatvoru, u Donjoj Austriji, gde rade, tako što im je "poslužio" tortu koja je bila puna otrova.

Prema pisanju austrijskih medija, nekoliko lekara se nakon konzumiranja otrovnog kolača osećalo loše, a jedan od njih završio je i u bolnici.

Prvo se sumnjalo da imaju koronu, ali kad su im u krvi pronađeni tragovi lekova "truksal" i "benzodijazepam", pokrenuta je istraga koja je dovela do srpskog lekara, koji, kako se navodi, potiče iz ugledne beogradske porodice, pišu Novosti. 

Na ovakav korak se, najverovatnije, odlučio zbog ličnog sukoba sa svojim kolegama, a pominje se i neuzvraćena pažnja jedne doktorke.

Inspektori kriminalističke policije potražili su ga na poslu kako bi sa njim razgovarali, međutim, tamo ga nisu pronašli. Nakon kraćeg bekstva, ipak su ga uhvatili i trenutno se nalazi u pritvoru u Kornojburgu. Na teret mu se stavljaju krivična dela teške telesne povrede i nanošenje materijalne štete.

#Austrija

#Bolnica

#Srbin

#Trovanje

#kolege

'