AKTUELNO

U Ministarstvu finansija rečeno je da se za novčanu pomoć od 100 evra do juče ujutru prijavilo 4,26 miliona građana.

Redosled isplata, kako se priča, zavisi od banke u kojoj imate račun, a postoji lak način da proverite da li vam je novac uplaćen.

Sve se može proveriti u dva koraka, a potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs/validate-account

Ukoliko neko ne može da podigne novac, može da ovlasti drugu osobu, Jednokratnim ovlašćenjem, te bez overe kod notara, samo uz ličnu kartu onoga ko ima pravo na pomoć i onoga ko novac podiže.

Inače, juče je počela isplata upravo toj grupi građana koji su se prijavili telefonom ili preko sajta idp.trezor.gov.rs.

Foto: Printscreen idp.trezor.gov.rs

Iz ministarstva je rečeno da će svakog dana po 100 evra leći na račune pola miliona građana i dodao da će država tom dinamikom do 1. ili 2. juna završiti sve isplate.

Dodaje se da će država isplaćivati oko pola miliona građana dnevno i da prijava za 100 evra traje do 5. juna, a da će oni koji se budu prijavili poslednjeg dana novac dobiti najkasnije 7. juna.

- Sve građane ćemo isplatiti, to je jedan veliki uspeh za sve nas, pokazali smo koliko nam je država jaka, koliko su nam stabilne javne finansije i onaj ko nije verovao da će dobiti novac sada veruje - rečeno je iz Ministarstva finansija.

Ova mera doneta kako bi podstakla potrošnju i doprinela razvoju srpske ekonomije i privrede.

#100 evra

#Pomoć

#provera

'