AKTUELNO

Proteklih godina, u gradskoj opštini Brajevo neprestano se radi, a uređenje putne infrastrukture jedan je od prioriteta na toj opštini.

Na čitavoj njenoj teritoriji, asfaltirano je čak 100 kilometara ulica različitih kategorija, a po značaju se izdvaja projekat koji tek treba da se realizuje, a reč je o izgradnji sportske hale.

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović rekao je u emisiji "Svitanje" na TV Pink da posle izbora 2016. godine građani Barajeva su u velikoj većini poverenje poklonili Srpskoj naprednoj stranci, kao i politici koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

-Odmah nakon formiranja skupštinske većine smo sagledali situaciju, videli šta su potrebe građana Barajeva i krenuli da radimo - rekao je Adamović, dodajući da on svake srede prima stanovnike Barajeva na razgovor ocenivši da je taj kontakt sa građanima najbolji i da pri tom kontaktu čovek može da oseti ono šta ljudima treba.

Foto: TV Pink Printscreen

-Zatekli smo putnu infrastrukturu u katastrofalnom stanju i razmišljali smo ako želimo da privučemo investitore i želimo da obezbedimo bolje uslove za građane Barajeva, moramo prvo da sredimo putnu infrastrukturu - naglasio je Adamović.

Kako kaže, problem je bio to što kroz Barajevo prolaze četiri državna puta koja su u nadležnosti" Puteva Srbije", ali da su naišli na razumevanje i kod njih i kod "Beograd puta".

-Uspeli smo nakon četiri godine da imamo jednu modernu infrastrukturu - naglaiso je on.

Adamović je rekao da on uvek govori svojim saradnicima da su oni uvek tu zbog građana, a ne oni zbog njih.

Predsednik opštine Barajevo, istakao je da misli da je ta opština jedina u Beogradu koja nema sportsku halu i da mu je zbog toga uvek bilo žao.

-Ima mnogo dece i omladine koji žele da se bave sportom. Krenuli smo od nule, našli smo plac na kome to može da se radi, uradili smo projektnu dokumentaciju, nailazili na razne probleme, ali dolazi i taj dan i mislim da ćemo sutra položiti kamen temeljac, da će doći zamenik gradonačelnika Goran Vesić . To će biti izuzetno lep objekat za ponos celom Beogradu, a ne samo Barajevu - istakao je Adamović.

Kako naglašava, biće to objekat od 3.000 kvadrata sa pratećim objektima.

-Planirali smo i da uradimo 7, 8 poslovnih prostora, koji će se izdavati, tako da bismo upotpunili ponudu i nadam se, do kraja godine, da će prva faza biti završena - naglasio je Adamović.

Podvlači i da će u narednom periodu, nastaviti sa drugom fazom izgradnje sportsko-rekreativnog centra gde je predviđena igradnja otvorenog i zatvorenog bazena.

#opština Barajeva

#predsednik opštine

#sportska hala

'