AKTUELNO

Apokaliptične scene tokom nevremena zabeležene su sinoć u Beogradu, ali i u drugim delovima Srbije, a fotografije i snimci preplavili su društvene mreže. Prema prognozama meteorologa, sličan scenario nas očekuje i danas. Čak, RHMZ je jutros izdao upozorenje da se i danas na području Srbije očekuje nestabilno vreme, sa pljuskovima, grmljavinom, velikom količinom kiše i pojavom grada.

Zbog reke koja se stvorila usled jakog pljuska policija je zatvorila autoput, poplavljen je podzemi prolaz kod Vukovog spomenika, bujica je nosila kontejnere u Južnom bulevaru...

Od centralnih delova prestonice do periferije, voda je napravila poprilične probleme. Budući da je velika količina kiše pala u kratkom roku, ulice su se pretovorile u reke. Zabrinuta sugrađanka opisala je stanje blizu manastira u Rakovici.

"Topčiderka samo što nam ne uđe u kuću kao pre šest godina što nam je ušla. Nadam se da će da nas zaobiđe", napisala je ona uz fotografije.

Iz kuća se nije moglo izaći ni u naselju Vojvode Vlahovića. Stanari ovog naselja na granici Voždovca i Zvezdare tokom svakog pljuska strahuju da će biti poplavljeni. I tako već godinama.

Ljudi su bili zaglavljeni u tramvajima na Autokomandi koja je, ako je suditi po fotografijama i snimcima, najgore prošla.

Ali i na Novom Beogradu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Na pojedinim lokacijama, kao kod Marakane, nije moglo da se prođe.

Malo pre potopa, sugrađani su zabeležili nestvarne fotografije.

Crni oblaci nad Beogradom malo pre početka nevremena.

Danas ponovo pljuskovi i grmljavina

Ipak, prognoze meteorologa, nisu nimalo optimistične. Danas nas očekuje sličan scenario.

"Nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno se očekuje velika količina padavina (od 20 do 30 mm za kratak vremenski period, ponegde i više) i grad", stoji upozorenje na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) koje važi do 10. juna.

Vetar će biti slab, promenljiv, jutarnja temperatura od 12 do 18 stepeni, najviša dnevna od 22 do 27 stepeni.

Tako da, pratite vremensku prognozu i pripremite kišobrane, ili još bolje - ne izazite iz kuće.

#Nevreme

'